Wat er gebeurt als iemand je blokkeert op WhatsApp

Blokkeert iemand je op WhatsApp? Ongetwijfeld, WhatsApp is een verbazingwekkende en wonderbaarlijke creatie. Het is de heilige graal van snelle berichten-apps. Maar soms kan het ook irritant worden. Bijvoorbeeld wanneer merken u beginnen te spammen met hun promoties of wanneer iemand ongewenste sms-berichten verstuurt.





In deze situaties is het goed om deze contacten te dempen. Het dempen van een contact is echter zeker niet voldoende. Als dat het geval is, kunt u het contact blokkeren, aangezien het blokkeren van iemand heel anders is dan op verschillende manieren dempen.



Maar wist je wat er gebeurt nadat je iemand op WhatsApp hebt geblokkeerd? Kan die geblokkeerde persoon u bellen of uw profielfoto bekijken? Als je het antwoord op al die vragen wilt weten, duik dan hieronder naar beneden!

Iemand blokkeert je op WhatsApp -> Controleer vorige record op WhatsApp

WhatsApp



Het blokkeren van iemand heeft geen invloed op eerdere sms-berichten of mediabestanden, want ze blijven op je mobiel totdat je ze handmatig verwijdert.



Nieuwe tekstberichten

Als je dingen privé wilt houden, kan WhatsApp niet zichtbaar maken dat er een is geblokkeerd. Daarom kan de geblokkeerde persoon nog steeds het typevak bekijken en een bericht verzenden, maar de berichten kunnen niet naar u worden verzonden.

Nadat je iemand hebt geblokkeerd, kun je ook de mogelijkheid verliezen om contact met hem op te nemen via WhatsApp. En als je een bericht wilt sturen, zal WhatsApp je waarschuwen dat je die persoon eerst wilt deblokkeren.



Back-up & Bekijk geblokkeerde contactpersoon

Nadat u een contact heeft gedeblokkeerd, kunnen de berichten die zijn ontvangen gedurende de tijd dat het account was geblokkeerd, niet worden weergegeven op uw mobiel. U kunt die berichten niet ophalen.



Als we het hebben over blokkeren en deblokkeren, weet je misschien niet dat VPN-services zoals NordVPN je toestaan ​​om sommige services te deblokkeren die mogelijk zijn geblokkeerd door je ISP's. Het helpt je ook om anoniem te blijven op internet. Wij adviseren NordVPN vanwege zijn enorme servernetwerk en beveiliging.

Lees de ontvangstbewijzen

Als je het wilt samenvatten, biedt WhatsApp drie soorten vinkjes of vinkjes om de ontvangst van het bericht weer te geven. Een enkel grijs vinkje geeft aan dat het bericht is verzonden. Maar het dubbele grijze vinkje betekent dat het bericht is afgeleverd en het dodelijke blauwe vinkje betekent dat het bericht door iemand is gelezen.

Wanneer een geblokkeerde persoon u een sms stuurt, ziet die persoon een enkel grijs vinkje als het bericht niet bij u is afgeleverd.

Geen oproep of bel

De geblokkeerde persoon belt ook nog steeds uw WhatsApp-nummer, maar WhatsApp kan u er niet over waarschuwen. Dat wil zeggen, er komt geen inkomend gesprek aan uw kant. Ook bel je een geblokkeerd contact pas als je dat contact hebt gedeblokkeerd.

Status: online en laatst gezien

Er zijn twee soorten status op WhatsApp: laatst gezien of online. Nadat u actief bent op WhatsApp, d.w.z. wanneer de app op de voorgrond draait, zullen uw WhatsApp-contacten uw status als online zien. De laatst gezien status toont de laatste keer dat de persoon WhatsApp heeft gebruikt. Hoewel u de status 'Laatst gezien' kunt uitschakelen, kunt u de online status niet uitschakelen.

Maar nadat u iemand heeft geblokkeerd, kunnen ze niet zien wanneer u online bent. Het statusgedeelte onder aan je naam in de chatthread wordt blanco weergegeven. Het kan ook van jouw kant gelden. Het betekent dat u ook hun online status niet kunt zien.

Het blokkeren van iemand doet afbreuk aan het vermogen om het laatst geziene te zien. Jullie kunnen elkaars laatst geziene niet bekijken.

Profiel foto:

Elke keer dat je iemand blokkeert, kunnen ze je profielfoto niet zien, in plaats van dat ze de standaard WhatsApp-profielfoto van je contactpersoon zien.

U kunt echter ook de huidige en toekomstige updates van de profielfoto van de geblokkeerde persoon bekijken totdat deze u ook blokkeert.

Over & Status

Welnu, WhatsApp biedt ook de privacy- of beveiligingsinstellingen voor kortstondige status oftewel verhalen. Als je iemand blokkeert, kan die persoon onze verhalen of status niet bekijken.

Evenzo wordt uw tekstuele status of Over verborgen voor de geblokkeerde contactpersoon. Ook zal hun Over ook voor jou zichtbaar zijn. U kunt alle aangebrachte wijzigingen bekijken.

Verschillende groepen

Welnu, chatgroepen blijven onaangetast nadat u iemand hebt geblokkeerd. Het betekent dat jullie allebei berichten uit jullie gemeenschappelijke groepen kunnen bekijken.

Denkt u dat geblokkeerde contactpersonen uit uw contactpersonen zijn verwijderd?

Nee. Als u een contactpersoon blokkeert, kan deze niet uit uw contactenlijst of uit het telefoonboek worden verwijderd. Als u een contactpersoon wilt verwijderen, moet u deze uit de contactenlijst van uw telefoon verwijderen.

wbu betekenis in tekst

Iemand blokkeert je op WhatsApp -> Hoe kan ik:

Als je iemand op je mobiele telefoon wilt blokkeren, klik je op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van WhatsApp. Ga naar Instellingen> Account> Privacy> Geblokkeerde contacten. Klik op het pictogram Toevoegen en kies het contact dat u wilt blokkeren.

Ga op de iPhone naar Instellingen> Account> Privacy> Geblokkeerd> Nieuw toevoegen. Kies vervolgens het contact dat u graag blokkeert. Als u de blokkering wilt opheffen, herhaalt u de stappen en verwijdert u de contactpersoon uit de geblokkeerde lijst.

Als u onbekende nummers wilt blokkeren, gaat u naar chat en klikt u op de optie Blokkeren.

Bekijk wie u heeft geblokkeerd op WhatsApp

Er is geen directe manier of app waarmee u de mensen kunt controleren die u hebben geblokkeerd. Als u echter denkt dat iemand u blokkeert, wordt het tijd om iets te controleren dat gebeurt wanneer iemand u blokkeert.

In eerste instantie zal de online status of laatst gezien ontbreken. Vervolgens krijg je één vinkje voor je berichten en kun je de profielfoto van de contactpersoon eindelijk niet meer bekijken. Als ze allemaal waar worden, kan dat erop wijzen dat u bent geblokkeerd.

Een alternatieve manier om te controleren of u geblokkeerd bent, is door een groep aan te maken en die persoon eraan toe te voegen. Als u ze gemakkelijk kunt toevoegen, betekent dit dat ze u niet kunnen blokkeren. Als u ze echter niet kunt toevoegen, is het slecht dat u mogelijk bent geblokkeerd.

Conclusie:

Hier gaat alles over wat er gebeurt als iemand je blokkeert op WhatsApp. Iemand blokkeren is vrij eenvoudig of gemakkelijk. Maar het is een moeilijke stap om communicatie met iemand te negeren. U kunt de verzonden berichten niet ophalen of de profielfoto van de geblokkeerde persoon markeren. Denk dus goed na voordat je iemand blokkeert.

Voor verdere vragen en vragen laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder!

Lees ook: