Kaartweergave uitschakelen op Google Foto's

Wil je de kaartweergave op Google Foto's uitschakelen? Momenteel is Google Foto's bezig met het renoveren van het uiterlijk. Ze richten zich echter op zichtbaarheid of eenvoud. Een nieuwe functie toegevoegd 'kaartweergave' groepeert nu uw afbeeldingen en voegt ze toe aan een interactieve kaart. Maar wat als u de locatie van uw foto's niet nodig hebt om op de kaart weer te geven?





Werking van kaartweergave:

Deze nieuwe interactieve kaartweergave gebruikt de geotags die aan uw afbeeldingen zijn gekoppeld om ze op hun respectieve locaties op de kaart weer te geven. Google Foto's had een functie waarmee u alle afbeeldingen opsomt die op een specifieke plaats zijn gemaakt. Maar je bekijkt die plek niet alleen, terwijl je door je foto's heen kijkt.



In de kaartweergave worden ook gebieden weergegeven die u vaak fotografeert, zodat u eenvoudiger of gemakkelijker in die foto's kunt zoeken. U wilt uw locatie-instelling niet ingeschakeld houden, alleen om de nieuwste functie te gebruiken. U wilt echter graag de locatie inschakelen als u wilt dat uw foto's op de kaartweergave worden weergegeven.

Toon kaartweergave op Google Foto's - Kunt u dit doen?

Welnu, de nieuwste kaartweergavefunctie is slechts een onderdeel van de Google Foto's-app. Er is dus geen techniek om het volledig uit te schakelen. Het bevindt zich ook onderaan het tabblad 'Zoeken', dat andere functies nodig heeft, zoals 'Mensen'.



Als u echter gespannen bent over uw beveiliging, zijn er enkele instructies die u kunt nemen om te voorkomen dat uw foto's worden weergegeven in de kaartweergave van Google Foto's.



Hoe u de kaartweergave kunt beveiligen tegen het weergeven van uw foto's

Zoals eerder vermeld, gebruikt de nieuwste kaartweergave Geotags die al aan uw foto's zijn gekoppeld. Geotags bevatten echter ook informatie over de locatie waar de foto's zijn gemaakt. Als je geen apparaatlocatie hebt ingeschakeld, zal Google proberen te berekenen waar de foto is gemaakt, afhankelijk van verschillende andere factoren, zoals uploadlocatie, check-ins, enz.

Kaartweergave uitschakelen op Google Foto's



EXIF-gegevens verwijderen

Uw camera slaat informatie over de gemaakte foto's op in de vorm van EXIF. Het bevat echter basiskennis over je telefoon, camera en ook de locatie (als je deze hebt ingeschakeld). U kunt echter eenvoudig uw locatiemetadata bekijken die zijn gekoppeld aan foto's op Google Foto's, het wissen van die informatie is behoorlijk saai. U kunt dit ook doen door een app van derden te gebruiken. Hier is een app die bekend staat als Photo Exif Editor ( Android | iOS ) waarmee u uw metadata op uw afbeeldingen eenvoudig kunt bekijken en bewerken.



Nadat u de app op uw telefoon hebt geïnstalleerd, start u deze eenvoudig en klikt u op 'Foto's'.

root lg g3 marshmallow

Kies nu de afbeeldingen uit uw galerij. Je kunt ook verschillende afbeeldingen kiezen. Nadat u uw afbeeldingen hebt gekozen, klikt u op 'Exif' in de rechterbovenhoek.

Kies 'Geolocatie' om de geotags van uw foto's te wissen. Klik op 'Opslaan' in de rechterbovenhoek om wijzigingen aan de foto's op te slaan.

Wis geotagging van uw camera

Je camera is de grootste boosdoener als je probeert locatiemetadata toe te voegen. Hopelijk is er een keuze om dit veilig te stellen. Opmerking: deze instelling verschilt van mobiel tot mobiel. Maar je kunt het ook vrij gemakkelijk vinden.

Stap 1:

Start eerst de camera-app op je Android en ga naar Instellingen.

Stap 2:

Zoek onderaan de instellingen naar 'Locatietags', 'Geotags', 'GPS-tag', enz. Schakel deze instelling gewoon uit of schakel de instelling uit.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Google houdt bij waar je heen kunt en waar je bent geweest. Het kan deze kennis gebruiken om Geotags aan uw afbeeldingen te koppelen. Als je je locatiegeschiedenis op Google wilt verwijderen, bekijk dan ons artikel hieronder.

Conclusie:

Hier gaat alles over Kaartweergave uitschakelen. Als je hier vragen over hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder!

Lees ook: