Hoe de originele foto te herstellen na retoucheren op iOS-apparaten

Hoe de originele foto te herstellen na retoucheren op iOS-apparaten





Het is alweer een tijdje geleden dat je met de iPhone Foto's-app bepaalde aanpassingen en bewerkingen in de foto's kunt maken. Dankzij deze functies is het niet nodig om gespecialiseerde apps op de smartphone te installeren en met de komst van iOS 13 nog minder sinds Apple heeft besloten om veel meer bewerkingstools te integreren.



Naast het voordeel dat er minder apps op het apparaat zijn geïnstalleerd, biedt dit nog een ander voordeel: het is het mogelijk om terug te keren naar het origineel van een foto zelfs als u veel bewerkingen hebt uitgevoerd.

Het is waar dat je dit ook met andere fotobewerkings-apps kunt doen, maar het feit dat het rechtstreeks in iOS is geïntegreerd, zorgt ervoor dat deze afbeeldingen via iCloud kunnen worden gesynchroniseerd. Dit verkleint de kans dat je ze kwijtraakt in het geval van een calamiteit, omdat je altijd een online back-up hebt. Als u bovendien deextensiesje kunt bewerken met andere applicaties en op een zeer comfortabele manier teruggaan vanaf één plek.



Het maakt niet uit of je uitsnedes hebt gemaakt, filters hebt toegepast, de kleuren hebt aangepast, de lichten hebt aangepast, een afbeelding hebt gedraaid, enz, enz ... Met een enkele handeling, je kunt al die aanrakingen terugdraaien en terug naar de originele foto.



Hoe terug te keren naar het origineel van een bewerkte foto op iOS

  1. Open de bewerkte foto in de Foto's-app op je iPhone, iPad of iPod Touch.
  2. Tik op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek.
  3. Druk op het icoon met de rode pijl in de rechter benedenhoek.
  4. Tik op Terug naar het originele vervolgkeuzemenu dat onder aan het scherm verschijnt.

En dat is alles. Door deze stappen te volgen, zult u zien hoe: de foto keert terug naar zijn oorspronkelijke staat en u verlaat direct de foto-editor.

U kunt het natuurlijk zo vaak wijzigen als u wilt, u hoeft alleen maar opnieuw op de knop Bewerken te drukken en de verschillende beschikbare hulpmiddelen te gebruiken om wijzigingen aan te brengen zonder verlies van originele gegevens.



Zie ook: Met WhatsApp kun je eindelijk hetzelfde account op meerdere apparaten gebruiken