Hoe Google-account te verwijderen of te deactiveren

Wil je van je Google-account af? Nou, je bent op de juiste plek. In dit artikel vertel ik je eenvoudige stappen om het Google-account te verwijderen of te deactiveren. In het bijzonder kunt u uw Google-account met één aanraking volledig verwijderen of uitschakelen. Dat gezegd hebbende, kunt u er ook voor kiezen om specifieke services van uw account te verwijderen, waaronder Gmail en YouTube.





Hoe het Google-account verwijderen of deactiveren?

In sommige gevallen is uw Google-account mogelijk niet langer nodig. Nu je het niet zult gebruiken, is het beter om afscheid te nemen door het volledig te verwijderen. Dergelijke situaties doen zich sporadisch voor waarbij u om specifieke redenen een Google-account volledig wilt verlaten. Dat gezegd hebbende, zal ik je de stappen laten zien om het account te verwijderen of uit te schakelen. Maar onthoud dat de verwijdering permanent zal zijn. Gelukkig kunt u uw belangrijke gegevens downloaden voordat u hetzelfde doet.



Lees ook: Hoe de nieuwe in-app YouTube-chat te gebruiken

Voordat u uw Google-account verwijdert: maak een back-up van Google-gegevens

Als u alleen uw Google-account of zelfs uw Gmail-account wilt verwijderen, is het altijd aan te raden om de gegevens vooraf te downloaden en op te slaan. Een back-up van gegevens maken:



  Google-account verwijderen



nexus 6 nougat roms
  1. Open uw webbrowser en ga naar https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
  2. Scroll naar beneden en tik op de optie 'Download uw gegevens' onder het kopje 'Download, verwijder of maak een abonnement voor uw gegevens'.
  3. Selecteer de Google-producten die u in uw bestand wilt opnemen. Configureer vervolgens de instellingen voor elk product en klik op 'Volgende'.
  4. Pas nu het bestandsformaat, de bezorgmethode en de archiefgrootte aan.
  • Kies het bestandstype tussen .zip, .tgz en .tbz
  • Selecteer de bestandsgrootte tussen 1 GB en 50 GB (deze wordt opgedeeld in een kleinere grootte als de grootte te groot is)
  • Kies voor een directe downloadlink of sla de back-up op in Drive, Dropbox of OneDrive als bezorgmethode
  1. Tik ten slotte op 'Archief maken' en de gegevens worden naar u verzonden met de gekozen bezorgmethode.

Wat gebeurt er als je je Google-account verwijdert?

Nu u een back-up van uw gegevens heeft gemaakt, is het belangrijk om te weten wat er gebeurt als u uw Google-account verwijdert. Na het verwijderen van uw account:

  • U raakt de toegang kwijt tot alle gegevens en inhoud op dat account, inclusief e-mails, bestanden, foto's en agenda's.
  • Het is niet mogelijk om Google-services te gebruiken om toegang te krijgen tot services zoals Gmail, Drive, Agenda of Google Pay.
  • Je verliest abonnementen en content die je met dat account hebt gekocht, op YouTube of Google Play. Bevat inhoud zoals applicaties, films, games, muziek en televisieprogramma's.
  • Google Chrome-geschiedenis, opgeslagen wachtwoorden, bladwijzers zijn niet langer toegankelijk.
  • Je Gmail-adres wordt verwijderd. E-mails die naar het bijbehorende Gmail-adres zijn verzonden, zullen u niet bereiken. Uw adres kan echter niet door u of iemand anders opnieuw worden gebruikt.
  • U verliest al uw contacten die met het account zijn gesynchroniseerd.
  • U raakt uw account kwijt in toepassingen, games en services waarbij u zich met het vorige account heeft geregistreerd. Sluit daarom beter een andere authenticatieservice aan voordat u uw account verwijdert.

Verwijder uw account permanent in 2 minuten

Zodra u er zeker van bent dat u de bovengenoemde zaken kwijtraakt, gaat u zorgvuldig te werk met de volgende stappen om uw Google-account te verwijderen:



  Verwijder-een-Google-service-van-Google-account



  1. Ga naar je Google-accountinstellingen en ga naar “Gegevens en personalisatie”.
  2. Scroll naar beneden, zoek naar de kop 'Download, verwijder of maak een abonnement voor uw gegevens' en tik op de optie 'Een service of uw account verwijderen'.
  3. Klik vervolgens op 'Uw account verwijderen', voer uw accountwachtwoord opnieuw in en ga verder met de weergegeven instructies.

Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid, wist Google uw informatie volledig uit uw ecosysteem. Als u van gedachten verandert, kunt u het verwijderingsproces ongedaan maken door binnen 2-3 weken in te loggen op uw account.

Lees ook: Hoe de donkere modus in Google Chrome op Android in te schakelen

Gmail, YouTube en andere Google-services afzonderlijk uit het account verwijderen

Wat gebeurt er als je een bepaalde dienst uit je account wilt verwijderen? Welnu, in dit geval is het niet nodig om uw account volledig te verwijderen! Volg de onderstaande instructies om Gmail, YouTube, Google Plus of een andere Google-service te verwijderen:

  1. Volg stap 1 en 2 van de vorige procedure om het account te verwijderen.
  2. Wanneer u zich op het tabblad 'Een service of uw account verwijderen' bevindt, tikt u op de optie 'Een service verwijderen'.
  3. Geef het wachtwoord opnieuw op.
  4. Op de volgende pagina kunt u de service kiezen die u wilt verwijderen.

Om je Gmail-account te verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram naast Gmail. U kunt hetzelfde doen voor YouTube, Play Games, Google Play, Google Plus, enz. Op deze manier kunt u een bepaalde Google-service verwijderen zonder uw account te beïnvloeden.

Dit waren dus enkele methoden om het Google-account te verwijderen. Laat ons uw vragen (indien van toepassing) weten in de opmerkingen hieronder. We willen ook graag zien waarom u van plan was uw Google-account te verwijderen.